BRONGLE 6.0

Brongle V6.0 |  2024

Wat is Brongle?

Brongle is een SaaS platform met als basis een combinatie van PIM (Product Informatie Management) en DAM (Digitaal Asset Management)systemen. De belangrijkste taak van het Brongle platform is om handelaren binnen het specialisme van sanitair, vloeren en wanden te helpen een grote hoeveelheid complexe productdata, productmedia, documentatie- en informatie te hanteren, gekoppeld aan innovaties zoals virtual-reality en augmented reality. 

In de loop der jaren hebben we samengewerkt als agentuur met vele fabrikanten, groothandelaren en retailers, groot en klein, om hun grootste pijnpunten te identificeren bij het beheren van productinhoud. Hieruit zijn we begonnen in 2010 met het bouwen van een digitaal framewerk genaamd BRONGLE met in de basis de ontwikkeling PIM en DAM systemen.

De belangrijkste taak van het Brongle tegelplatform is om handelaren binnen het specialisme van tegels en natuursteen te helpen een grote hoeveelheid complexe product media- en informatie te hanteren.
De tweede taak is om aan deze productinformatie de essentiële media te koppelen samen met de benodigde documentaties.
De derde taak is data-onderhoud en het verstrekken van innovatieve tools voor tegelhandelaren.
Deze taken zorgen voor een omzet groei en continuïteit binnen het betreffende tegelbedrijf. Een centraal platform, waar u toegang heeft tot alle productinformatie van uw bedrijf, en u ervan op aan kunt dat deze gegevens betrouwbaar zijn.

Brongle platform verzamelt uw productgegevens, voorziet ze van extra informatie en verspreidt ze snel en efficiënt op alle digitale kanalen bij uw gebruikers. (papieren offertes, productbladen, brochures enzovoorts).

De behoefte aan een Brongle platform ontstaat als de eisen aan de productgegevens van een bedrijf toenemen, de huidige methode om informatie te verwerken niet meer voldoet en wanneer niet alleen data maar ook innovatie een belangrijke factor wordt voor het bedrijf. Of het ERP-systeem van het bedrijf wordt te onflexibel om de toenemende complexiteit van digitale productgegevens aan te kunnen. 

Het verbetert de marketing en verkoop van een bedrijf en draagt op die manier bij aan een verbeterde omzet.

 • Beleving! Verhoging van service en product beleving.
 • Het maakt de interne (product)processen van een bedrijf efficiënter.
 • Het voegt een mix van media toe aan tegelproducten.
 • Innovatieve tools zoals vloertegels in virtual reality en 360° views
 • White labeling bij etiketten

Kortere ‘time-to-market’

De meeste bedrijven bevinden zich op een dynamische markt, waar de productontwikkelingen razendsnel gaan en de showroomklanten net zo snel verder kijken. Daarom is time-to-market een doorslaggevende concurrentieparameter.

Brongle platform optimaliseert de time-to-market door het online traject van het product te stroomlijnen: van product implementatie naar de showroomhouder en van daaruit naar de consument.

Als we het allereerst hebben over het effect op de marketing en verkoop, dan is dit op verschillende manieren te zien.

Productinformatie is doorslaggevend bij een koopbeslissing!

De strijd om de moderne consument – in het B2B- en B2C-segment – is vooral een strijd om informatie. De moderne consument wint online op grote schaal informatie in, voordat hij/zij klaar is om een koopbeslissing te maken. En hoe meer en beter de productinformatie voorhanden is in uw showroom, hoe groter de kans dat u de klant voor u wint.

Een Brongle platform maakt het eenvoudig om allerlei soorten productinformatie aan te maken en bij te werken. U kunt de retailer of koper daardoor een uitgebreide beschrijving geven van het product, nauwkeurige specificaties, alle benodigde foto’s en video’s, relevante datasheets enz. Allemaal met beschrijvingen die gebruikersgericht zijn in plaats van interne artikelnummers.

De moderne retailer, showroomhouder of consument wisselt voortdurend tussen verschillende kanalen en daarom moet een toeleveringsbedrijf tegelgroothandel  aanwezig zijn daar waar de retailer of zijn consument zich bevindt.

Noem het omnichannel- of multichannelmarketing: het punt is dat het tegelgroothandel meerdere kanalen moet kunnen hanteren en de showroomhouder een coherent merk en boodschap moet kunnen bieden, zowel in digitale als fysieke vorm.

Dit vereist een goede database en een systeem dat de gegevensverwerking aankan, als u de showroomhouder uniforme productinformatie wilt bieden, met de flexibiliteit en snelheid die de moderne showroomhouder en zijn consument verwacht.

Snellere en doelgerichte informatie voor potentiële klanten

Een BRONGLE tegelplatform vereenvoudigt het werk van de verkopers bij showroomhouders. Namelijk door hen toegang te bieden tot de informatie die zij nodig hebben om potentiële klanten doelgericht en snel te kunnen adviseren.

Een groter assortiment zonder de voorraad uit te breiden!

Een BRONGLE tegelplatform biedt u de mogelijkheid om meer tegelartikelen in de ‘showroom’ te hebben liggen, zonder dat u daarvoor uw voorraad hoeft uit te breiden of onnodig veel producten in het ERP-systeem hoeft te zetten.

”Moet hier eigenlijk 5 of 7 staan?” ”Weten we zeker dat deze prijzen juist zijn?” ”Ik moet even aan de productafdeling vragen welke kleuren we kunnen leveren.”

Als een nieuw product op de markt komt, ontstaan er een heleboel vragen die moeilijk te beantwoorden zijn, als u er geen duidelijk proces voor heeft. Als u uw gegevens in een BRONGLE tegelplatform structureert, dan hoeft u niet steeds heen en weer te gaan tussen de verschillende afdelingen.

Minder fouten in de productgegevens Voorzie uw producten van extra informatie

In een BRONGLE tegelplatform kunt u uw producten van extra informatie voorzien, zodat u zich kunt onderscheiden van uw concurrenten.

De moderne showroomhouder en consument onderzoekt in toenemende mate online de producten waar hij/zij in is geïnteresseerd. Daarom is uitgebreide productinformatie een goede concurrentieparameter.

Consequente productgegevens

Op één plek staat een afmeting van 20 millimeter misschien aangegeven als ”20 mm”, op een andere plek staat ”20mm.” en nog ergens anders staat misschien alleen ”20”. Dit wordt vooral problematisch als u de producten bij uw showroomhouders wilt categoriseren.

Als u bijvoorbeeld de showroomhouder de mogelijkheid wilt bieden om in uw producten op parameters als afmeting, kleur, beschrijving en dergelijke te zoeken. Zijn de beschrijvingen verschillend, dan worden relevante producten misschien niet getoond. Zoekt een verkoper op de kleur “zwart”, en uw systeem kan bij deze zoekopdracht niet alle varianten zwart weergeven, dan worden de relevante producten niet getoond. Hierdoor kunt u een verkoopkans bij uw showroomhouder en hun aan zijn consumenten laten liggen.

Tegelgroothandel “Beter beheer van klantrechten”

Met een BRONGLE tegelplatform kunt u uw productgroepen modelleren en daarnaast bepalen welke gegevens in welke context te zien moeten zijn.

Bijvoorbeeld welke productinformatie er bij een retailer/showroomhouder te zien is, en welke bij een andere retailer/showroomhouder. Hierdoor zijn uw klantrechten sneller in de lucht en u kunt deze ook nog aanpassen, omdat u uw gegevens maar op één plek hoeft bij te werken.

Voorbeelden van hoe een Brongle tegelplatform de e-commerce, website en Cad programma’s kan ondersteunen:

 • Efficiënte hantering van productfoto’s, video’s en andere soorten media.
 • Snel importeren en verwerken van product gegevens.
 • Productinformatie van leveranciers van extra informatie kunnen voorzien.
 • Controle over hoe informatie wordt gecategoriseerd en getoond in geavanceerd zoeken en filteren.

Een Brongle tegelplatform is een maandelijkse investering, en niet alle bedrijven kunnen zoveel waarde uit een Brongle platform halen dat het ook voor hen zinvol is.

Zo kunnen bedrijven die een miniem aantal producten verhandelen niet voldoende profijt trekken uit Brongle. De voordelen van een Brongle platform zitten hem in het stroomlijnen van processen, dus als er niet zoveel workflows zijn om te optimaliseren, zullen de kosten de baten overstijgen.

In het Brongle platform spreekt men over features van twee termen met een net iets andere betekenis.

 • Upgrade: uw Brongle applicatie wordt vernieuwd. De nieuwe versie is een verzameling updates, maar ook mogelijk nieuwe modules. Het versienummer verandert bijvoorbeeld van versie 1.0 naar versie 2.0.
 • Update: uw Brongle applicatie wordt vernieuwd. Kleine foutjes worden bijgewerkt. Het programma is vaak maar op één of enkele plaatsen gewijzigd. Het versienummer verandert bijvoorbeeld van 2.0 naar 2.1.