MODULEN4.0

Brongle V4.0 |  2020

Brongle UPGRADE 4.0
Release date: Q4 2020

Vul uw Brongle4.0 upgrade aan met de meest effectieve modulen voor de B2B branche.

  • Wenst u ondersteuning bij uw beslissing welke modulen voor uw Brongle platform van toepassing zijn? Op de “Meer informatie”  pagina kunt u via onze support een afspraak plannen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Tenzij anders aangegeven blijft maatwerk bij iedere module mogelijk.
  • Onder de categorie App’s staan nieuwe losstaande modulen. Vanwege de koppeling met andere systemen dient iedere module “opmaat” verwerkt te worden. Op de “Meer informatie”  pagina kunt u via onze support een afspraak plannen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Getoonde prijzen zijn exclusief btw en onder voorbehoud tot de daadwerkelijke release datum.

Leestijd: 5 min.
Met dank aan Jos Voss en Olaf Zwijnenburg, Sectorspecialisten Retail, RaboResearch

Omdat tegel-retail-informatie (om een kort woord te gebruiken) plus de daarmee behorende statistische analyse binnen de tegelbranch niet direct beschikbaar is valt deze sector onder non-food retail. Diverse strategische adviseurs met focus op de sectoren retail en groothandel geven hun visie en update wat de economische verwachtingen en marketing strategieën zijn. Onder andere RaboResearch  groep geeft maandelijks hierover een strategisch retail update uit over sector ontwikkelingen.

De retailsector is al jaren in fundamentele verandering. De sector is enorm belangrijk in de economie en versterkt het verdienvermogen binnen een land. De maatregelen die zijn getroffen om verdere verspreiding van ‘corona’ af te remmen, raken iedere sector maar zeker ook de non-food detail- en (tegel)groothandel. Ook in deze nieuwe werkelijkheid blijven, vanuit de macro trends rondom mens, economie en technologie, vijf kernthema’s centraal staan: 1. Fusion (vervagende grenzen bieden kansen), 2. Verticale integratie & Smart data (regie voeren vanuit kennis), 3. Omnichannel & Technologie (klant altijd centraal, ‘moblie first’), 4. Samenwerking (samen kom je verder) en 5. Markt & Concurrentie-positie (concurrentie neemt toe, shift naar online zet door, onderscheidend vermogen is en blijft cruciaal).

Ondernemers moeten hierop inspelen door hun strategie aan te passen. In deze retail update verzamelen wij recente ontwikkelingen rond de kernthema’s en voorzien deze van commentaar om ondernemers hiermee te helpen, te inspireren en te activeren. In de bijlagen: (i) recente kerncijfers en (ii) onze kernvisie op de sectorontwikkelingen.

Lees hier de recente Rabobank retail publicatie November 2020

Leestijd: 4 min.
Met dank aan Diract voor de heldere uitleg. Voor vragen of opmerkingen  kunt u reageren via support@brongle.com

Steeds vaker hebben organisaties het over multichannel, crosschannel en omnichannel. Wat betekenen deze begrippen eigenlijk en wat zijn de verschillen tussen deze begrippen?
Om de verschillen tussen multichannel, crosschannel en omnichannel duidelijk te maken wordt eerst uitgelegd wat een traditionele tegelwinkel (showroom) eigenlijk is. Een traditionele tegelwinkelier (showroomhouder) doet namelijk aan singlechannel. De consument wordt maar via één kanaal bediend en dat is vaak de fysieke showroom.

Multichannel
Zoals het begrip al doet vermoeden is multichannel het bedienen van consumenten via meerdere verkoopkanalen. De consument kan kiezen of hij een product online of in de winkel koopt. Online en de winkel zijn hierbij niet op elkaar afgestemd wat kan leiden tot bijvoorbeeld verschillende prijzen en afzonderlijke klantenservice.

Crosschannel
Crosschannel gaat een stapje verder dan multichannel. De consument wordt via meerdere kanalen met één uniforme manier bediend. De consument heeft ook de mogelijkheid om artikelen online te raadplegen en deze in een fysieke showroom te bekijken. Kortom, alle verkoop kanalen lopen georganiseerd ‘door elkaar’.

Omnichannel
Bij omnichannel kan de consument kanalen door elkaar gebruiken terwijl de beleving, prijzen, en informatie overal hetzelfde zijn. Alle kanalen lopen volledig in elkaar over waardoor een volledig transparant proces ontstaat.

Tot slot
Klanten verwachten daarom altijd on overal te kunnen winkelen/beleven. Onafhankelijk van tijd, locatie en kanaal wil de klant uw organisatie kunnen bereiken. Wij raden je dan ook aan om na te denken over multichannel, crosschannel en omnichannel.

Modulen overzicht Full User License (licentiehouder)

Aanvraag Modulen voor uw bestaande platform.

Module onfiguratie 4.0Full User License
Maandelijkse aanvulling op uw Brongle platform prijzen.
Losse installatie
tot versie 3.4.01 beschikbaar
   
4.0.2.1 Virtual Reality Configurator€ 9,-€ 165,-
4.0.2.2 Public QR Tool€ 90,-€ 3.250,-
4.0.3.7 Brongle Analyse/Statistiek beheer€ 15,-€ 750,-
4.0.3.8 CrossMedia Product Tool€ 55,-€ 1.120,-
4.0.2.3 Materials & Textureincl.€ 298,-
4.0.3.10 Document exportincl.€ 350,-
4.0.2.4 Document Box management€ 75,-€ 2.750,-
4.0.3.11 Product pdf viewsincl.€ 380,-
4.0.3.12Data synchronisatie€ 8,-€ 450,-

Datamanagement
Koppeling van media en documentatie op product niveau valt onder DataManagement. Een Full User License hoeft hiervoor geen verdere stappen te ondernemen u wordt door Brongle gecontacteerd.

Een Full User License maandprijs is afhankelijk van het aantal tegelproducten dat onder Datamanagement valt. Wenst u een maandprijs calculatie op basis van uw producten onder Datamanagement? 📧 Neem contact met ons op

Heeft u een losse installatie? 📧 Neem contact met ons op

Analyse beheer

Implementatie doel:CMS (adminzijde) Er zijn verschillende statistisch weergegeven onderdelen mogelijk. Klant/Bezoekers beheer Bezoeker

Meer over dit Moduul »
Onyx-VR

Implementatie doel:CMS (adminzijde) Onyx-virtual reality (VR) is een virtual reality  applicatie die vloerbekledingsproducten

Meer over dit Moduul »

Hulp nodig bij uw beslissing?

☎ +31 648 613 135
Van ma-vr van 10:00 tot 15:00 u.

📧 Neem contact met ons op

Wenst u ondersteuning bij uw beslissing welke modulen voor uw Brongle platform van toepassing zijn? Op de “Meer informatie”  pagina kunt u via onze support een afspraak plannen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Tenzij anders aangegeven blijft maatwerk bij iedere module mogelijk.

Categorie App’s zijn nieuwe losstaande modulen. Vanwege de koppeling met andere systemen dient iedere App “opmaat” verwerkt te worden. Op de “Meer informatie”  pagina kunt u via onze support een afspraak plannen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Getoonde prijzen zijn exclusief btw en onder voorbehoud tot de daadwerkelijke release datum.

Wij nemen contact met u op via bovenstaand email adres